WAYANA 101 – TERUVAR ve ŞARAP–
Tickets
WAYANA 101 – TERUVAR ve ŞARAP–
Birinci etkinliğimiz üzüm tanesinin yolculuğunun başladığı yer olan bağdan başlar. İyi şarabın olmazsa olmazı iyi üzümdür. Üzümün iyi olması teruvara ve bağın işlenme biçimine bağlıdır. Bu seansta teruvarın etkileyen değişkenleri, bağın işlenmesi için üreticinin yapabileceği seçimleri ve bu seçimlerin şaraba yansımalarını seçtiğimiz örneklerin tadımları paralelinde değerlendireceğiz. Ayrıca tadımın her aşamasında şarabın karakteristiklerini ve bu karakteristik özelliklerin duyu organlarındaki karşılıklarını keşfedeceğiz.
Tadımların kayıtlarını, her etkinlik için düzenlenen Tadım Ajandasına işleyeceğiz. Tadım için hazırlanan eşlikçiler de etkinliğin bir parçası.
WAYANA 101 etkinliğinde yer verdiğimiz her şarabın üstlendiği bir özellik var. Aşağıdaki listede şarapların hangi özelliğe göre seçildiğini ve bu amaçla yer verdiğimiz şarabın üretici ve varsa seri adıyla üzüm cinsini inceleyebilirsiniz. Liste tadım sırasına göre düzenlenmemiştir.
- Pet-Nat-Paşaeli Yapıncak- Beyaz Sek
- Organik-Tafali Kalecik Karası-Kırmızı Sek
- Biyodinamik-Canavar Karasakız-Kırmızı Sek
- Yaşlı Asma-Kayra Old Vine Semillon-Beyaz Sek
- Monosepaj-Asmadan Kayalıtepe CS-Kırmızı Sek
- Kupaj-Ni&Ce CS-Merlot-Krımızı Sek
- Yarı Tatlı-Sevilen Misket-Beyaz Dömisek
- Tatlı-Turasan Tannat-Kırmızı Tatlı