Başlangıçlar


Caprece

Suda mozzarella peyniri ve domates dilimleri, taze fesleğen yaprakları pesto sosla servis edilir.


Enginar Çanağında Levrek....299

Limonla terbiye edilmiş levrek filetosu, bütün enginar


Kabak Carpaccio....200

İnce kabak dilimleri, naneli sızma zeytinyağı sosu, roka yaprakları, Parmiggiano Regiano peynir dilimleri, Maldon tuzu, kuş üzümü taneleri; kızarmış ekmekle servis edilir.


Prosciutto

Prosciutto crudo dilimleri, Santa Maria armut dilimleri, roka yaprakları, Parmiggiano Regiano peynir dilimleri; kızarmış ekmekle servis edilir.


Şarküteri Tabağı

Kırmızı şarap ve sızma zeytinyağında marine edilmiş carpaccio dilimleri, havayla kurutulmuş bresaola dilimleri, meşe odununda tütsülenmiş Boşnak pastırması, kısık ateşte pişirilmiş kuzu dili dilimleri; kızarmış ekmekle servis edilir.


Carpaccio

Kırmızı şarap ve sızma zeytinyağında marine edilmiş dana bonfile dilimleri, roka yaprakları, Parmiggiano Regiano peynir dilimleri, sızma zeytinyağı, balzamik sirke; kızarmış ekmekle servis edilir


Günün Çorbası

Doğal ve sağlıklı günün çorbası için lütfen bilgi alın.


Peynir Tabağı

Kargı tulumu, Kars gravyeri, Ayvalık sepet peyniri, İsli Çerkez peyniri, keçi büş topları, kurutulmuş kayısı ve ceviz.


Salad Wayana

Lolo roso, kıvırcık, roka, yeşil elma, kurutulmuş kayısı ve erik, taze soğan, Kargı tulumu; tercih ettiğiniz sosla servis edilir.



Vegan & Vejeteryan Tapas (Ekmek Üstü Tapas)


Artarti

Mantar, pazı, ıspanak, yeşil soğan, maydanoz, nane, dereotu, sızma zeytinyağı, baharat, tuz

Ot kavurmalı tapasımızın bir varyasyonu olarak hazırladığımız artarti hazırlanırken yine mevsimin yeşil sebzeleri sızma zeytinyağında kavruluyor. Üzerine son anda ızgarada kızartılan mantar dilimleri konuyor.


Kapreçe 

Suda mozzarella topları, domates, fesleğen, sızma zeytinyağı, baharatlar 

Akdeniz mutfağının en beğenilen hafif başlangıçlarından İtalyan caprece bu tapasımızın esin kaynağı. Fesleğenli pesto soslu ekmek diliminin üzerinde taze mozzarella ve domates dilimleri ve reyhan yapraklarıyla hazırlıyor, üzerinde fesleğenli sızma zeytinyağı sosu gezdiriyoruz. 


Kappara 

Közlenmiş patlıcan, iri parçalı kırık ceviz, tahin, maydanoz, glaze balzamik, sızma zeytinyağı

Kappara tapasımızı Antakya mutfağındaki “mütebbel”i yeniden yorumlayarak geliştirdik. Közlenmiş patlıcanın kabuklarını temizledikten sonra kırık ceviz ve tahinle lezzetlendiriyoruz. Tapası taşıyıcısının üzerinde koyduktan sonra maydanozla süsleyerek servis ediyoruz. 


Karavar

Patlıcan, Ezine beyaz peyniri, lor peyniri, maydanoz, dereotu, nane, domates, sızma zeytinyağı baharatlar

Türk mutfağının hafif kızartmalarının gözde sebzelerinden patlıcan Karavar tapasımızın da esasını oluşturuyor. İncecik dilimlenen patlıcanlar fırınlandıktan sonra peynirli harca sarılıp domates soslu ekmek diliminin üzerinde servis ediliyor.


Kuttar

Pazı yaprakları, keçi büş peyniri, sızma zeytinyağı, baharatlar

Türk mutfağında yaprak sarmalarında çok yer verilen pazı yapraklarını kuttar tapasımızda kavurarak kullanıyoruz. Sızma zeytinyağında kavrulan pazıyı keçi büş peyniriyle kaplı ekmek diliminin üzerinde servis ediyoruz.


Marzin 

Koçbaşı nohut, kapya biber, tahin, limon, baharatlar

Marzin tapasımızı Orta Doğu mutfağının gözdelerinden humusu kendimizce yorumlayarak ortaya çıkardık. Kapya biberin katılmasıyla rengi kırmızıya çalan marzin’i humus sevenler çok beğenecekler. Dilim ekmek üzerinde servis ediyoruz.


Nepis 

Çiçek balı, yemeklik soğan, baharatlar, Niğde gök peyniri

Türk mutfağının kayıt altına alınmış lezzetlerinden birisi de gök peynir ovmasıdır. Yöresel ürünlerden birisi olan gök peynir Niğde yöresinde, olgunlaşması mağarada gerçekleşen ve çok karakteristik lezzeti olan güçlü bir peynirdir. Peynir, bal ve soğanla hazırlanan bir sosla ekmek dilimi üzerinde servis edilir.


Vasar

Kurutulmuş iç bakla, pazı yaprakları, diş sarımsak, sızma zeytinyağı, baharatlar, tuz

Meze sofralarımızın ayrılmaz parçası favayı kavrulmuş pazıyla harmanlayarak hazırladığımız bu nefis tapasa kızarmış sarımsak dişleri bambaşka bir lezzet katıyor. Dilim ekmek üzerinde servis ediyoruz.


Etli & Deniz Ürünlü Tapas (Ekmek Üstü)


Ambassi Parhu

Avokado, füme somon, dereotu, baharatlar konuyor.

Mutfağımıza Orta Amerika’dan transfer olarak yeni giren avokadoyla bu tapasımızın sosunu hazırlıyoruz. Artık bütün dünya mutfaklarında güçlü bir yeri olan Kuzey Avrupa’nın füme somonu da dereotu buketine sarıp sosun üzerine yerleştiriyor, ekmek dilimi üzerinde servis ediyoruz. 


Gazzanu 

Kuzu dili, hardal, sızma zeytinyağı, baharatlar

Türk mutfağında söğüş dil soğuk mezeler arasında her zaman yer bulmuş. Kuzu diliyle hazırladığımız bu tapasımızı hardallı sos sürülen ekmek diliminin üzerinde servis ediyoruz. 


Gurra 

Jumbo karides, istiridye sosu, sızma zeytinyağı, baharatlar, kuzukulağı

Jumbo karidesleri sızma zeytinyağında baharatlayarak pişiriyor, istiridye sosu sürülmüş ekmek dilimi üzerinde servis ediyoruz. 


Hadduzu

İste kurutulmuş kuzu eti (Boşnak pastırması), kurutulmuş domates, sızma zeytinyağı, baharatlar

Geçmişte ürünü kışa saklamanın en kolay yollarından birisi sebzeleri kurutmaktan geçiyordu. Kurutulmuş domatesle hazırladığımız bu sos, geçmişten gelen alışkanlıkların bugünün mutfağında nasıl yer bulduğunu gösteriyor. Ekmek dilimi üzerine sosu sürüp, üzerine Boşnak usulüyle iste kurutulmuş et dilimlerini koyup roka ile servis ediyoruz. 


Marusa 

Lakerda, kırmızı soğan, sızma zeytinyağı, baharatlar

Parhu Türk mezeleri arasında lakerdanın özel bir yeri vardır. Torik balığından yapılan lakerdayı kırmızı soğanla hazırlanan nefis bir turşuyla kaplı ekmek dilimi üzerinde servis ediyoruz. 


Mussen

Tavuk eti, ceviz, sarımsak, biberli sızma zeytinyağı

Çerkez mutfağının bizlere en değerli armağanlarından birisi Çerkez tavuğu olsa gerek. Tavuğun but ve göğüs etleri ve cevizle hazırlanan bu nefis lezzeti ekmek dilimi üzerinde servis ediyoruz. Servis öncesi kırmızı biberli yağ ile de lezzetlendiriyoruz.


Sahuzu

Prosciutto dilimleri, armut ve Konya küflü tulum peynirli sos, roka yaprakları

İtalyan mutfağının domuz etinden kurutarak ürettiği prosciutto bu tapasımızın yıldızı. Bu tapasımız için hazırladığımız armut ve Konya küflü tulumuyla hazırlanan bir sosumuz var. Ekmek dilimi üzerinde roka yapraklarıyla servis ediyoruz.


Tuzu 

Dana eti, soğan, sarımsak, sızma zeytinyağı, baharatlar, Madagaskar karabiberi

Bu tapasımızda Anadolu mutfağının eski tariflerinden birisine yer verdik. Kuşbaşı dana etinin pişirildikten sonra ezilmesiyle hazırlanan bu nefis karışım ekmek diliminin üzerinde servis ediliyor. Bu tapası üzerinde Madagaskar kara biberi toplarıyla lezzetlendiriyoruz.


Zuzu

Medine hurması, pastırma, keçi büş peyniri, taze soğan

Hurma gibi doğal şekeri yüksek bir kuru meyveyi pastırmaya sarıyoruz, keçi büş peyniri ile hazırladığımız sosu sürdüğümüz dilim ekmek üzerinde servis ediyoruz. 


Sebze Tabanlı Tapaslar


Arkırı (Enginar Tabanlı)

Enginar, yeşil zeytin, lor peyniri, zahter

Antakya yöresinin yeşil zeytinleri, lor peyniri ve yine aynı yörenin zahteriyle tatlandırılan harcı enginar çanağının içinde sunuyoruz.


Arlappia (Enginar Tabanlı)

Enginar, pazı yaprakları, kuru iç bakla, sarımsak, sızma zeytinyağı, baharatlar

Sızma zeytinyağında kavurduğumuz pazı yapraklarını iç baklayla hazırladığımız sosun üzerine servis ediyoruz. Altında bir bütün enginar çanağı olan bu tapasımızı kızarmış sarımsak dişleriyle tatlandırıyoruz.


Kapkappara (Kapya Biber Yarısı)

Kapya biber, közlenmiş patlıcan, iri parçalı kırık ceviz, tahin, maydanoz, glaze balzamik, sızma zeytinyağı

Bu tapasımızı Antakya mutfağındaki “mütebbel”i yeniden yorumlayarak geliştirdik. Közlenmiş patlıcanın kabuklarını temizledikten sonra kırık ceviz ve tahinle lezzetlendiriyoruz. Üzerini maydanozla süsleyip ikiye kesilmiş kapya biberin içinde servis ediyoruz.


Kapkırı (Kapya Biber Yarısı)

Kapya biber, yeşil zeytin, lor peyniri, zahter

Antakya yöresinin yeşil zeytinleri, lor peyniri ve yine aynı yörenin zahteriyle tatlandırılan harcı yarım kapya biber içinde sunuyoruz. 


Kaptuzu (Kapya Biber Yarısı)

Kapya biner, dana eti, soğan, sarımsak, baharatlar, sızma zeytinyağı, Madagaskar karabiberi

Bu tapasımızda Anadolu mutfağının eski tariflerinden birisine yer verdik. Kuşbaşı dana etinin pişirildikten sonra ezilmesiyle hazırlanan bu nefis karışım, ikiye kesilen ızgara kapya biberin içinde servis ediliyor. Bu tapası Madagaskar karabiberi toplarıyla lezzetlendiriyoruz.


Kapussen (Kapya Biber Yarısı)

Kapya biber, tavuk eti, ceviz, biberli sızma zeytinyağı

Çerkez mutfağının bizlere en değerli armağanlarından birisi Çerkez tavuğu olsa gerek. Tavuğun but ve göğüs etleri ve cevizle hazırlanan bu nefis lezzeti ikiye kesilmiş ızgara kapya biber içinde servis ediyoruz. Servis öncesi kırmızı biberli yağ ile de lezzetlendiriyoruz.


Kaputtar (Kapya Biber Yarısı)

Kapya biber, pazı yaprakları, keçi büş peyniri, sızma zeytinyağı, baharatlar

Türk mutfağında yaprak sarmalarında çok yer verilen pazı yapraklarını kaputtar tapasımızda kavurarak kullanıyoruz. Sızma zeytinyağında kavrulan pazıyı keçi büş peyniriyle doldurduğumuz ikiye kesilmiş ızgara kapya biber içinde servis ediyoruz.


Panasar (Pancar Taban)

Pancar, kurutulmuş iç bakla, pazı yaprakları, diş sarımsak, sızma zeytinyağı, baharatlar, tuz.

Meze sofralarımızın ayrılmaz parçası favayı kavrulmuş pazıyla harmanlayarak hazırladığımız bu nefis tapasa kızarmış sarımsak dişleri bambaşka bir lezzet katıyor. Pancar dilimi üzerinde servis ediyoruz. 


Panrusa (Pancar Taban)

Pancar, lakerda, kırmızı soğan, sızma zeytinyağı, baharatlar.

Türk mezeleri arasında lakerdanın özel bir yeri vardır. Torik balığından yapılan lakerdayı kırmızı soğanla hazırlanan nefis bir turşuyla kaplı pancar dilimi üzerinde servis ediyoruz.


Pansahuzu (Pancar Taban)

Pancar, prosciutto dilimleri, roka, armut, Kargı tulumu.

İtalyan mutfağının domuz etini kurutarak ürettiği prosciutto bu tapasımızın yıldızı. Armut ve Kargı tulumuyla hazırlanan nefis bir sos ve roka yapraklarıyla pancar dilimi üzerinde servis ediyoruz.

Tatlılar


Cheesecake

Şef’in sosuyla servis edilir


Tiramisu

Mascarpone ve Kahlua ile servis edilir