Şarap ve Tapas Tadım Menüleri
Tadım Menüleri
1. ServisBEYAZ ŞARAP |
| Narince hem zarif hem de güçlü karaktere sahip bir üzüm. Izgara mantarla zenginleştirilen artarti tapasımız ve Narince birbiriyle çok uyumlu. |
2. ServisBEYAZ ŞARAP |
| Dört endemik üzümün ev sahibi olan Bozcaada’nın Vasilaki üzümünden yapılan beyaz şaraplar kolay içimli, narenciye aromaları hissedilen, yıllanmaya elverişli olmayan yapıdadır. Vasilaki şarabını, Bozcaada’daki bağlarından topladığı üzümlerle üreten yerel bir üreticiden seçtik. Kurutulmuş bakla ve pazı kavurmasıyla hazırladığımız tapasımız Vasar ve Vasilaki birbiriyle dengeli bir çift oluşturuyor. |
3. ServisROZE ŞARAP |
| Adakarası tanenleriyle kendisini fark ettiren güçlü bir roze şarap. Çilek ve gül aroma ve lezzetlerini hem burunda hem de damağınızda hissetmenizi sağlıyor. Taze mozzarella peynirli ve domatesli kapreçeyle dengeli bir beraberliği var. |
4. ServisKIRMIZI ŞARAP |
| Kalecik Karası, Türk şarap dünyasının en çok işlediği üzümlerdendir. Hafif gövdeli, içimi kolay bu şarabı geleneksel yöntemlerle üreten, ülkemizin en küçük tek bağ üreticisi Tomurcukbağ’dan seçtik. Mussen tapasımız tavuk eti ve cevizli içeriğiyle şarabımıza çok yakışan bir eşlikçi. |
5. ServisKIRMIZI ŞARAP |
| Tadım menüsünün üçüncü kırmızı şarabı olan Öküzgözü üzümünün ana toprağı Elazığ yöresi. Bu yöredeki bağlarda yetiştirilen üzümlerle üretilen Öküzgözü şarabını, aynı yöredeki şaraphanesinde işleyen bir üreticiden seçtik. Öküzgözü üzümünden düşük tanenli ve orta gövdeli şaraplar elde edilir. Kırmızı meyveler ve pekmezi çağrıştıran lezzete sahiptir. Öküzgözü şarabına kurutulmuş domates sosu üzerinde iste kurutulmuş Boşnak pastırmasıyla hazırladığımız Hadduzu tapası eşlik ediyor. |
6. ServisKIRMIZI ŞARAP |
| Boğazkere, Türk şarap dünyasının diğer endemik üzümleriyle kıyaslandığında kümenin en radikal örneğidir. Adı gibi yutkunma esnasında sertliğini hissettiren, son derece güçlü, tanenleri belirgin bir üzümdür. Boğazkere şarabımızı üretici olarak uzun bir geçmişe sahip olan Süryani bir üreticiden seçtik. Bu güçlü şaraba, Anadolu’nun unutulan lezzetlerinden kuşbaşı dana eti ezmesiyle hazırlanan Tuzu tapasımız eşlik ediyor. |