WAYANA 102 – ŞARAP STİLLERİ –
Biletler
WAYANA 102 – ŞARAP STİLLERİ –
ŞARABIN ESASLARI
İkinci etkinliğimiz konvansiyonel yollarla üretilen şarapları gövde yapılarına göre inceler, ayrıca özel bir üretim yönteminin uygulandığı doğal köpüklü şaraba yer verir.
Bu bölümde beyaz ve kırmızı şarabın üretim sürecindeki farklılıkları, roze şarabı, natürel şarabı ve doğal köpüklü şarapların nasıl hayat bulduğunu, şarapta olgunlaşma ve yaşlanmayı nasıl değerlendirmemiz gerektiğini keşfedeceğiz.
Ayrıca bu bölümde her bireyin neden kendine özgü bir damak kimliği olduğunu, bu kimliğin ışığında şarabın bireyle uyumunun ipuçlarını bulmaya çalışacağız.
Yine seçilen şarap örneklerinin tadımına paralel olarak şarapların karakteristik özelliklerini ve bu özelliklerin duyu sistemimizde yarattığı değişimleri uygulamalı olarak deneyimleyecek, tespitlerimizi etkinlik için hazırlanan Tadım Ajandasına işleyeceğiz.
WAYANA 102 etkinliğinde yer verdiğimiz her şarap yine bir ayırt edici özellik taşıyor. Aşağıdaki listede şarapların hangi özelliğe göre seçildiğini ve bu amaçla yer verdiğimiz şarabın üretici ve varsa seri adıyla üzüm cinsini inceleyebilirsiniz. Liste tadım sırasına göre düzenlenmemiştir.
- Doğal Köpüren-Kayra Cameo
- Aromatik Beyaz-Mor Salkım Bornova Misketi
- Hafif Beyaz-Vinkara Hasandede
- Gövdeli Beyaz-Uçmakdere Firuze Chardonnay
- Roze-Tafali Kalecik Karası
- Hafif Kırmızı-Yaban Karasakız
- Orta Kırmızı-Selefkia Patkara
- Gövdeli Kırmızı-Kayra Vintage Boğazkere